Om

Tourdion

 

Kammerkoret Tourdion blev stiftet i 1971.

Vi er for tiden ca. 20 sangere (og vil vil gerne være lidt flere), der aldersmæssigt spænder fra 20 til + 50 år. De fleste af os bor i Storkøbenhavn. Vi har forskellige uddannelser og arbejder inden for forskellige brancher - men har det til fælles, at vi elsker at synge. Denne kombination gør, at vi har det rigtig godt sammen, og at vi supplerer hinanden fint. Vi lægger vægt på fællessakabet og har det sjovt, dels til de ugentlige prøver, men også når vi en gang imellem øver i weekends og op til koncerter.

 

Repertoire

Repertoiret er primært klassisk kormusik, der spænder fra renæssancen over romantikken til vores egen tid. Så vidt muligt opfører vi hvert andet år et større værk, hvoraf kan nævnes Brahms’ Requiem, Otto Olssons Te Deum, Arvo Pärts Te Deum, Vivaldis Gloria og Magnificat og senest Händels Messias.

 

Vi arbejder seriøst og målrettet, med høj vægt på klang og frasering. Dette arbejde går fra den enkelte sanger over stemmegrupperne til hele koret.

Vi øver i Nazaret Kirke, Ryesgade 105, på Østerbro hver torsdag kl. 19:00 - 21:30.

 

 

Per Rathje

 

 

 

 

 

 

 

Per overtog i november 2017 dirigentrollen for Tourdion.

 

Per Rathje er uddannet i musikvidenskab fra Musikvidenskabeligt Institut i København samt i kor- og orkesterdirektion på Musikkonservatoriet i København. Han har bl.a. haft Dan-Olof Stenlund og Jorma Panula som lærere. Efterfølgende har han studeret hos bl.a. Knut Nystedt. Per har undervist i sang, klaver, direktion, sammenspil (rytmisk og klassisk), musikteori, komposition og meget mere. Han har godt 35 års erfaring som dirigent, har fået opført og udgivet sine kompositioner i ind- og udland og er i øvrigt fast kapelmester på flere revyer.

1990 - Blågårdskirken

1992

 

 

VI SØGER NYE SANGERE

 

Tourdion har det hele - næsten: Gode korsangere, spændende repertoire, dejligt øvested, byens måske bedste kageordning, ambitiøs dirigent… hvad kan vi ønske os mere?? Jo: vi kunne rigtig godt bruge et par tenorer og basser yderligere. Enten fast eller som assistenter.

 

Hvis du melder dig ind i Tourdion, får du dine forventninger opfyldt med hensyn til professionel musikudøvelse på amatørplan samtidig med, at du er sammen med nogle hyggelige mennesker. Vi har en åben tone, hvor alle har mulighed for at ytre sig, og hvor forslag og ideer bliver taget alvorligt.

 

Vi vil glæde os til at byde dig velkommen!

 

Vi tilstræber at afholde omkring 5 koncerter om året, fortrinsvis a capella-koncerter, men opfører dog også gerne koncerter med orkester, orgel og/eller sangsolister. Vi assisterer gerne andre kor med opførelse af større værker.

Copyright © All Rights Reserved